fbpx

Mainos

Koiraretkeilyn ABC – ZOO.fi:n 5 vinkkiä koiraretkeilyn aloittamiseen

Retkeily koiran kera on Suomen suven parasta antia. Luonnon keskellä mieli lepää ja karvakamukin nauttii luontopolkujen rikkaasta hajumaailmasta. Jos koiraretkeily on kuitenkin sinulle uusi juttu, kokosimme vinkkivitoset harrastuksen aloittamiseen:

1. Koira kytkettynä – kädet vapaina

Tiesitkö, että koiran pitää olla kytkettynä ainakin luonnonsuojelualueilla ja kansallispuistoissa? Vetovyöllä saat kytkettyä koiran itseesi niin, että kätesi pysyvät vapaina. Lisäksi joustava talu- tushihna vaimentaa äkkinytkähdykset retkeillessä.

Non-Stop Dogwear Trekking Belt, 59,90 €
Non-Stop Dogwear Touring Bungee, alk. 42,90 €

2. Valitse hyvin istuvat valjaat

Oli kyseessä pidempi vaellus tai lyhyt metsäretki, ergonomiset ja oikein istuvat koiranval- jaat ovat kaiken a ja o. Kun panostat valjaiden istuvuuteen, estät samalla koiran kaulan ja hartioiden ongelmia. Varmista, että valjaita voi säätää ja niissä on hyvä kiinnitys.

Hurtta Weekend Warrior Harness, alk. 39,90 €

3. Pidä huoli nesteytyksestä

Koiran riittävä nesteensaanti on ehdottoman tärkeää kesäretkillä. Lämpöhalvauksen ehkäisemiseksi pidä teräksinen vesipullo ja näppärä koiran juomakulho menossa mukana.

Trixie Dog Travel Bottle With Bowl, alk. 6,90 € Kiinnityskoukulla varustettu!

4. Palkitse reipas patikoija

Kun päivän matka on taitettu ja on aika rentoutua kotona tai nuotion äärellä, pieni retkipalkkio saa koiran hännän heilumaan. Valitse rinkkaan karvakamun mieluisia herkkuja, joilla saat motivoitua tassua toisen perään.

Rauh! Puruherkku Beef Toast, 3,90 €

5. Lämmikettä yöksi

Yöt voivat olla vilpoisia myös kesäisin. Jos hauvasi on palelija, koleita öitä varten kannattaa hankkia koiran takki tai -makuupussi, jotta koko retkiporukka pysyy lämpöisenä.

Hurtta Outback Dreamer Hedge, alk. 99,90 €