fbpx

Varusteet

Tuttua Fjällräveniä uusin kääntein

Fjällrävenin syksyn uutuuksissa näkyy valmistajan uskollisuus perinteiselle skandinaaviselle retkeilylle ja eränkäynnille. Mukana on myös teknisyyttä, muunneltavuutta ja runsaasti suorituskykyä.

Uusi takki ja hengittävämmät housut

Vidda Pro -housut ovat saaneet vierelleen Vidda Pro Ventilated -mallin. Uuteen malliin housujen sivuille on lisätty lantiosta polven yläpuolelle ulottuva vetoketju, joka mahdollistaa paremman ilmanvaihdon. Tästä myös mallin nimi ventilated eli tuuletettu.

Vidda Pro Ventilated on leikkaukseltaan aavistuksen sarjan aiempaa mallia kapeampi. Housuihin on lisätty haarojen kohdalle kaistale Fjällrävenin Keb-sarjasta tuttua stretch-kangasta, jonka ansiosta antaa enemmän myöten esimerkiksi kyykistyessä. Uuteen housuun on myös lisätty lenkkejä tarvikkeille. Nilkasta löytyvät kiristysremmit, joilla ylimääräinen metsänpohjan roska pysyy poissa kengistä.

Uusi housu tekee sen minkä lupaa. Vidda Pro Ventilated on vaeltajan luottohousu pienillä ja toimivilla päivityksillä.

Uudet housut saavat kaverikseen täksi syksyksi takin. Takissa on kahdeksan taskua. Ne on ommeltu niin, että rinta- ja sivutaskuissa on kahdet taskut päällekäin. Päällimmäisiin pääsee käsiksi taskun nepparillisesta yläreunasta, alempiin taskuihin niiden sivuilla olevista vetoketjuista. Taskuissa on varustelenkki muun muassa puukolle. Takin huppu on tilava ja sen saa kiristettyä hyvin kasvojen ympärille. Takin materiaalina on Fjällrävenin G1000 Eco -puuvillapolyesteri-sekoitekangas.

Takki istuu hyvin päälle, koska sen leikkaus on hieman väljä. Harteiden päällä ei ole saumakohtia jotka hankaisivat, kun takkia käyttää rinkan kanssa. Takin sivutaskujen yläosa tuppasi jäädä rinkan lantiovyön alle, mikä vaikeutti taskun käyttöä rinkka selässä. Pystysuuntaiset, vetoketjulliset rintataskut sen sijaan sijoittuivat sopivasti olkaviilekkeiden väliin ja tarjosivat juuri sopivan kokoisen tilan esimerkiksi kartalle ja kännykälle.

Fjällräven Vidda Pro Ventilated Trousers

Hinta: 189 euroa

Kenelle: Kestävät, mutta hengittävät erähousut haluavalle.

Fjällräven Vidda Pro Jacket

Hinta: 299 euroa

Kenelle: Perinteistä vaellusvaatetta arvostavalle. Tämä ei ole mikään pilipali-tuulitakki!

 

 

 

 

 

Singi-sarja vahvistuu pätevällä rinkalla

Visuaalisesti Singi 48 noudattelee monille Fjällrävenin rinkoille tuttuja askelmerkkejä: se on suhteellisen minimalistinen ja materiaalit ovat maanläheisiä. Sivuilta löytyy kahdet kompressiohihnat. Rinkka muodostuu pääosin yhdestä isosta lokerosta. Sen lisäksi rinkasta löytyy vetoketjulliset taskut hupun ulko- ja sisäpinnasta, sekä kaksi pientä taskua lantiovyöstä. Isoon tilaan pääsee käsiksi yläpuolelta lumikauluksellisen aukon kautta, tai pohjaa kiertävän vetoketjun kautta. Materiaalit ja ompelutyö tuntuvat ja näyttävät laadukkailta, kuten tämän hintaluokan tuotteelta sopii odottaa. Rinkan mukana tulee sadesuoja.

Rinkka painaa aavistuksen yli kaksi kiloa, joten se ei itsessään ole kaikkein kevyin kantolaite. Rinkan Kajka-mallistosta tuttu puukehikkoinen, säädettävä kantojärjestelmä sen sijaan varmistaa, että sen käyttö on mukavaa. Lantiovyöstä ja olkaimista löytyy reilusti pehmustetta. Parasta rinkassa onkin se, että siihen voi 48 litraiseksi rinkaksi ladata paljon painoa, ennen kuin kantomukavuudessa alkaa ilmetä ongelmia.

Kaiken kaikkiaan Singi 48 suoriutuu kantolaitteen tärkeimmästä tehtävästä erinomaisesti. Sen skandinaavisen minimalistinen ulkomuoto vetoaa varmasti moneen.

Samaan uuteen Singi-sarjaan kuuluvat myös 20 ja 28 litraiset, esimerkiksi päiväretkille sopivat mallit.

Fjällräven Singi 48

Hinta: 289 euroa

Paino: 2100 grammaa

Kenelle: Kaunista kuormien kantajaa kaipaavalle