fbpx

Varusteet

Tiukkaa joustoa – Esittelyssä Fjällräven Abisko Trekking Tights

Fjällräven Abisko Trekking Tights

Fjällrävenin kevään housu-uutuus tarjoaa joustavaa menoa vaelluksille. Testissä vaeltamiseen tarkoitetut trikoot.

Abisko Trekking Tights on vaellukseen tarkoitettu trikoohousu. Fjällrävenin kevään 2017 uutuudesta on miehille ja naisille omat mallit. Housut ovat joustavaa stretch-kangasta ja muistuttavat monessa mielessä juoksutrikoita. Fjällräven päätyi luomaan vaellustrikoot, sillä yhä useampi vaeltaja on viime vuosina vetänyt jalkaansa juoksutrikoot perinteisten vaellushousujen sijaan. Vaellustrikoot kuitenkin poikkeavat juoksuun tarkoitetuista lähisukulaisistaan.

Abisko Trekking Tightseissa sekä takamus että polvet on vahvistettu ja kyllästetty vettähylkiviksi. Trikoista on näin tehty retkeilyn ja vaeltamisen kestävät. Housut tuntuvat kestäviltä ja niillä uskaltaisi lähteä vaikka tunturiin tai vuoristoisille reiteille.

Miesten mallissa trikoisiin on tuotu housumaista ulkonäköä lisäämällä niihin vetoketjullinen sepalus, sekä vyölenkit. Naisten malli on hieman yksinkertaisempi. Siinä ei ole sepalusta tai vyölenkkejä, ja se muistuttaa miesten mallia enemmän perinteisiä juoksutrikoita. Molemmissa malleissa on sekä karttatasku reiden kohdalla, että vetoketjullinen tasku vastakkaisella puolella toisessa jalassa. Materiaali on hyvin elastista UPF 50+ UV-suojattua stretch-kangasta.

Kevyet ja kestävät

Jalassa trikoot tuntuvat mukavilta ja kevyiltä. Materiaalien elastisuus tekee menosta sulavaa, eikä vaikeammassakaan maastossa temppuilu tee housuista epämukavia. Housut hengittävät erittäin hyvin, mutta pitävät tuulen loitolla iholta melko tehokkaasti.

Miesten mallissa on etu- ja reisitaskut, joskin taskuista vain oikean jalan karttatasku tuntuu riittävän isolta ollakseen käyttökelpoinen. Polvivahvikkeista housut tuntuvat hieman kankeammilta, mutta joustavat silti erinomaisesti. Housuilla uskaltaa istua kosteassa, sillä vahvistettu ja kyllästetty takamus toimii, joskin takamuksen vahvistetun osan soisi jatkuvan kymmenisen senttiä alaspäin.

Jalassa housu tuntuu erittäin mukavalta ja on hyvin leikattu. Lahkeen pituuteen ei kussakin koossa ole kuin yksi vaihtoehto toisin kuin Fjällrävenin raakapituisissa housuissa tai eri pituuksissa tulevissa malleissa. Housu kannattaa sovittaa ennen ostamista, jotta oma koko löytyy.

Fjällräven Abisko Trekking Tights on trikoo, jolla uskaltaa polvistua maahan tai istua kivellä pelkäämättä rikkovansa niitä. Ehdoton vaihtoehto perinteisemmälle vaellushousulle kaikessa keveydessään ja mukavuudessaan.

Fjällräven Abisko Trekking Tights
Hintaluokka: 170 euroa
Materiaali: 82 % polyamidi, 18 % elastaani
Paino: 0,6 kg
Värivaihtoehdot: naisille: sinivihreä ja musta, miehille: tummansininen ja musta
Kenelle: mukavuutta ja hyvää liikkuvuutta vaellushousussa hakevalle