fbpx

Varusteet

Testissä retkeilijän kumisaappaat

Retki-lehti testasi vaelluskumisaappaat syksyllä 2018. Esittelyssä testivoittaja ja hyvä ostos -maininnan saanut malli.

Kokosimme Retki-lehden testiin vaellus- ja retkeilykäyttöön suunnattuja kumisaappaita. Nyt testissä olevat kahdeksan mallia edustavat erinomaisesti tämän päivän markkinoita. Mielikuva sopivan jäykistä ja riittävän pehmeistä kumisaap-paista rakentuu monelle sen mukaan minkälaisiin saappaisiin on tottunut. Osa hakee perinteisen pehmeää tossumaista jal-kinetta ja osaa taas kaipaa vaelluskengän rinnalle vastaavanlaista tukevaa vedenpi-tävää kenkää.

VOITTAJA: Arxus Canvas Zip

Arxus Canvas Zip nousi testivoittajaksi melko tasaisessa testissä. Saapas on monipuolinen ja erinomainen jalkine, joka rakenteellisesti eroaa selvästi muista. Pohkeessa olevan vedenpitävän pystyvetoketjun ansiosta saapas tuulettuu hyvin ja siinä on tilaa paksuillekin pohkeille. Arxus Canvas Zip erottuu myös muilta ominaisuuksiltaan edukseen tässä testissä. Pohjan kiertojäykkyyden ja liukkauden osalta saapas on niin ikään testin parhaita.

HYVÄ OSTOS: Viking Falk Neo

Viking Falk Neo ansaitsi hyvä ostos -maininnan keveytensä ja miellyttävyytensä ansiosta. Saapas on silti tukeva ja toimii kiertojäykän pohjan ansiosta erinomai-sesti painavankin taakan alla tukien jalkaa vahvasti. Sileällä liukkaalla pinnalla pitoa voisi olla hivenen enemmän mutta pehmeässä maastossa UGC-ulkopohja pitää hyvin. Kun matalampi varsi riittää, niin neopreenivarren voi kääntää helposti kaksinkerroin ilmankierron tehostamiseksi.