fbpx

Varusteet

Parka-takit testissä

Retki-lehdessä numero 2/2019 testasimme parkatakit, jotka soveltuvat ulkoiluun kovassa pakkasessa, tuulisessa maastossa.

Ääriolosuhteisiin suunnitellun takin tulee olla lämmin ja tuulenpitävä. Hupun on oltava suojaava ja hihansuiden toimia yhteen useiden hanskojen kanssa, ja vetoketjuja ja kiristyksiä on voitava käsitellä rukkasin. Taskujen on oltava riittävän isoja ja niitäkin on voitava käsitellä rukkasin. Muuten kyse on enemmän tai vähemmän mieltymyksistä; onko taskuja riittävästi, sopiiko leikkaus omalle vartalolle, pitääkö tiukasta rannesukasta ja paljonko haluan siihen käyttää rahaa?

Testin voitto jaettiin kahden Fjällrävenin takin välillä:

Fjällräven Nuuk Parka W (TESTIVOITTAJA)

Hinta: 500 euroa

Paino: 1640 grammaa

Nuuk Parka on monipuolinen talvitakki retkeilijän tarpeisiin. Nuukin huppu karvoineen on toimiva, vetoketjujen vetimet pitkiä ja takin yksityiskohdat mietittyjä. Takki pitää tuulta, mutta keinokuituinen täyte voisi olla lämpimämpi. Takissa on paljon taskuja, joista osa on pieniä ja osa isoja, ja taskuihin oikeasti mahtuu tavaraa. Parka on toiminnallinen ja vetoketjujen ja taskujen käyttäminen onnistuu myös rukkaset kädessä. Hihansuiden kiristys on yksinkertainen, mutta toimiva. Nuuk on kokonaisuutena onnistunut tuote retkeilijän tarpeisiin.

+ Toimiva talviretkikäytössä
+ Yksityiskohdat
– Voisi olla lämpimämpi
– Painava
4 nuotiot

Fjällräven Yupik Parka M (TESTIVOITTAJA)

Hinta: 500 euroa

Paino: 1940 grammaa

Yupik Parka on talviretkeilijän takki, jonka yksityiskohdat toimivat. Takin taskut ovat suuret ja niitä on riittävästi, huppu suojaa päätä eikä mikään leikkauksessa vastusta liikettä. Takki on tuulenpitävä mutta voisi olla hieman lämpimämpi. Takin vetoketjut ja taskut ovat käytettävissä rukkasten kanssa ja takki soveltuu hyvin kaikkeen ulkoiluun pakkassäässä. Takissa saisi kuitenkin olla vielä kiristys lantiolla. Nuuk ja Yupik ovat lähes toisiaan vastaavat, mutta kuitenkin yksityiskohdissa hieman eriävät takit.

+ Suojaava huppu
+ Hyvät taskut
– Ei lantiokiristystä
– Painava

 

Testissä olivat mukana:

Arc’teryx Firebee AR Hoody

Fjällräven Nuuk Parka

Fjällräven Yupik Parka

Haglöfs Furudal Down Parka

Haglöfs Siljan Parka

Halti Osaka

Jack Wolfskin The Cook Parka

Sasta Huurre

 

Testin teki Marika Varpenius