fbpx

Varusteet

Orbean uudistettu Rise-sarja tarjoaa lisää kilometrejä kevytsähkömaastopyörästä

Uusi hiilikuiturunkoinen kevytsähkömaastopyörä Orbea Rise saa akustaan enemmän irti.

Uusittu Orbean kevytsähkömaastopyöräsarja Rise tuo parannuksia aikaisempiin huippuluokan pyöriin.

Espanjalaisen Orbean kevytsähkömaastopyöräsarja Rise on uudistunut. Hiilikuiturunkoisesta pyörästä on tarjolla kaksi mallia: enemmän joustoa tarjoava ja rajumpaan maastoon suunniteltu Rise LT, sekä soljuvampaan maastoon suunniteltu Rise SL.

Molemmista malleista on saatavilla sekä 420Wh että 630Wh akulla varustetut versiot. Lisäksi pyöriin on saatavilla 210Wh range extender, joka lisää sähköavustuksen käyttösädettä entisestään. Pienempi akku tarkoittaa kevyempää ja paremmin ohjautuvaa pyörää, kun taas isompi akkukapasiteetti mahdollistaa pidemmät lenkit.

Orbea Rise LT M10 630Wh -mallin pyörä

Orbea kertoo saavansa uusista RS Gen2 -akuistaan irti jopa 16 prosenttia enemmän avustettuja kilometrejä. Akkuteknologian kehittyessä akkujen koon ei siis tarvitse kasvaa, vaan samoilla grammoilla saadaan aikaiseksi enemmän tehoa.

Sähköavusteisissapyörissä on myös ominaisuus, johon voidaan vaikuttaa, jota ei perinteisestä pyörästä löydy. Pyörien ohjelmiston avulla akuista saatavaa vääntöä tai avustuksen voimakkuutta on mahdollista säätää. Ohjelmistolla on myös mahdollista saada näin ollen aikaiseksi luonnollinen ajotuntuma, myös sähköavusteiseen pyörään.

Orbea Rise SL M10 -mallin pyörä

Uudet Rise-sarjan rungot on valmistajan mukaan myös entistä huippunsa viritetympiä. Esimerkiksi runkojen jäykkyyttä on parannettu, mikä puolestaan vaikuttaa pyörän käsiteltävyyteen.

Pyörät tulevat myyntiin lähiviikkoina. Uutuuksien hinnat alkavat eurosta, kokoonpanon vaikuttaessa loppusummaan.