fbpx

Varusteet

Neljä kenkäuutuutta tämän kesän poluille

Listasimme neljä kevään kenkäuutuutta, jotka sopivat Suomen oloihin.

Retkeilijöitä hemmotellaan tänäkin kevään lukuisilla uusilla retkeily- ja vaelluskengillä. Poimimme neljät uutuuskengät, joilla pärjää lähes kaikissa Suomen maastoissa ja olosuhteissa.

Mammutin kevyt askel

Mammut Sapuen High GTX

Kenkien tuoteselosteesta löytyy pitkä listaus hämmentävän kuuloisia teknologioita. On Flextronia ja Georganic 3D:tä. Jalassa kenkä tuntuu hyvältä, liekö syy sitten listattujen teknologioiden vai miten.

Kengän ulkopinta on nahan ja tekstiilin sekoitus, kärki on suojattu kumirantilla. Pohjan kuviointi ei kerää turhia roskia ja kenkä on mutkaton käyttää.

Brändin alppijuurista huolimatta Sapuen on hyvä ja kevyt kävellä Suomen tyypillisiä polkuja pitkin.

Mammut Sapuen High GTX
190 euroa

Kaikille poluille

Salomon X Ultra 4 Mid Gore-Tex 

Keskikorkea eli midivarsi lienee yleisin vaelluskenkämalli nykyisin. Malli on monikäyttöinen ja sopii yhtälailla Käsivarren ja Repoveden poluille.

Salomonien All Terrain Contagrip -ulkopohja soveltuukin monenlaiseen maastoon. Pohja on melko ohut ja pehmeän askeleen ystävät tykkäävät enemmän Salomonin edellisistä malleista.

Kengän ulkopinta on PU-pinnoitettua nahkaa ja tuntuu tosi kestävältä. Vedenpitävyydestä pitää huolta GoreTex-kalvo.

Salomon X Ultra 4 Mid Gore-Tex 
170 euroa

Palkitut Merrellit

Merrell Rogue Hiker Mid GTX

Tämä ISPO-palkittu kenkä on samaan aikaan tukeva, mutta erittäin kevyt. Merrellin esimerkiksi monissa juoksukengissään käyttämä FloatPro-välipohja lisää kenkien iskunvaimmenuskykyä tehden askeleesta varsin pehmeän.

GoreTex-kalvo pitää varpaat kuivina kaatosateen tulvimilla poluilla – kokeiltu on! Rogue Hiker Mid GTX on hyvä vaihtoehto kevyttä kalvollista varsikenkää etsivälle.

Merrell Rogue Hiker Mid GTX
250 euroa

Simppeliä pehmeyttä

Haglöfs L.I.M FH GTX Low Men

Onpas pehmeä askellus voi olla monen ensimmäinen ajatus Haglöfsin keveän L.I.M-sarjan kengistä. Pehmeys tuntuu jokaisella askeleella, eivätkä polun epätasaisuudet tunnu pohjan läpi.

Kengän jalkaan laittamista helpottaa kantapään sormilenkki.

Kenkä on minimalistinen ilman turhia krumeluureja. 

Haglöfs L.I.M FH GTX Low Men
159 euroa