fbpx

Varusteet

Kepeästi keskitietä

Kun lukee sosiaalisen median suosituksia hyvistä retkikengistä, törmää usein kahteen ääripäähän. Tunturissa pitää kävellä joko nahkaisilla alppikengillä tai kalvottomilla polkujuoksukengillä. Kaikki muu kun nyt vaan on tyhmää!

Kuten yleensäkin, totuus löytyy sieltä puolivälistä.

Keveiden retkeilykenkien markkina on iso, koska kengät ovat monikäyttöisiä. Niillä voi käydä iltakävelyllä sateisessa puistossa ja vaeltaa viikon UKK-puistossa.

Saksalainen Haix on tehnyt juuri tähän kategoriaan istuvat kengät. Black Eagle Adventure 2.1. GTX Mid -kengissä on varsi, joka tukee nilkkaa jonkin verran ja mahdollistaa isoimpien lätäköiden läpi kävelyn ilman sukkien kastumista. Vedenpitävyyden varmistaa Gore-Texin kalvo.

Kengät ovat erittäin kevyet, 500 grammaa pari. Ne istuvat kuitenkin niin hyvin, että tuntuvat tukevilta. Pohja ei ole kovin paksu ja kenkä voi tuntua hitusen kovalta, eli kannattaa koekävellä kengät huolella kaupassa.

Nauhat kiristetään muovisen soljen avulla. Kun käyttöön tottuu, haluaisi kaikkiin kenkiin vastaavan kiristyksen. Nauhat saa piiloon pienen lipan alle. Se mahdollistaa esimerkiksi sen, että leirissä nauhat voi jättää löysälle ja piilottaa pussiin, jolloin kenkiin on helppo sujahtaa teltasta poistuessa ilman pelkoa, että astuisi nauhojen päälle.

Kengillä on kävelty lähimetsissä ja Lapin tuntureilla. Pito on ollut hyvä myös märässä rakassa.

Black Eagle Adventure 2.1. GTX Mid

Nauhat kiristetään Smart Lacing -systeemillä, jonka avulla nauhojen kiristys ja löysääminen käy nopeasti. Se kiristää nauhat tasaisesti. Jalkineissa on erityinen läppä ylimääräiselle nauhaosalle. Nauhojen päät saa läpän sisälle suojaan niin, etteivät ne pääse löystymään tai tartu mihinkään.