fbpx

KotimaaUutiset

Halti Outdoor Weekend liikuttaa Vuokatissa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viikonloppuna järjestetään ensimmäinen Halti Outdoor Weekend Vuokatissa.

Kyseessä on Kainuun suurin ja monipuolisin ulkoilutapahtuma, joka on täynnä tekemistä kaiken ikäisille. Perinteinen Vuokatin Vaellus on järjestetty vuodesta 1945 alkaen ja tänä vuonna tapahtuma laajenee koko viikonlopun kestäväksi, monipuoliseksi vaelluksen, polkujuoksun ja maastopyöräilyn kokonaisuudeksi.
Tapahtuman pääareenana toimivat Vuokatin vaarat, jotka tarjoavat sekä fyysisiä haasteita että unohtumattomia vaelluselämyksiä. Pisimmillä vaellusreiteillä osallistujat pääsevät kokemaan Vuokatin legendaarisen 13 vaaran ylityksen ja ultramatkan polkujuoksijat saavat kokea Hiidenportin kansallispuiston kanjonin.

”Monien tutkimusten mukaan liikkuminen luonnossa lisää elinvoimaa ja luovuutta sekä lievittää stressiä ja parantaa keskittymiskykyä. Olemme yhdessä Haltin ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa rakentaneet tapahtuman, johon on helppo tulla koko perheellä liikkumaan ja nauttimaan ainutlaatuisesta Kainuun luonnosta.”, kertoo tapahtumapäällikkö Marita Kaipainen Kainuun Liikunnasta.

Viikonlopun aikana Vuokattihallissa ja sen ympäristössä on tarjolla monenlaista tekemistä ja näkemistä. Luvassa on muun muassa varustedemoja ja maksuttomia luentoja. Iivo Niskasen valmentaja Olli Ohtonen luennoi kestävyysharjoittelusta polkujuoksijan näkökulmasta ja vuoristo-opas Josef Westerlund opastaa onnistuneen vaellusretken suunnitteluun ja toteutukseen. Vaelluksen jälkeen on mahdollista huoltaa kehoa metsäjoogassa. Perheen pienimmät pääsevät nikkaroimaan linnunpönttöjä, rapsuttamaan kaverikoiria ja tutustumaan pelastusajoneuvoihin.

Myös Retki-lehti on paikalla.

Halti Outdoor Weekendiin odotetaan tänä vuonna noin tuhatta kävijää ja tapahtuman toteutukseen osallistuu noin 100 talkoolaista. Tapahtumiin voi ilmoittautua vielä paikan päällä.