fbpx

Uutiset

Uusi opas Karhunkierrokselle

KarhunkierrosOpas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Retkeilytoimittaja Jouni Laaksosen kirjoittama uusittu Karhunkierroksen retkeilyopas sisältää tarkat kuvaukset Karhunkierroksen vaihtoehdoista ja alueen päiväreiteistä.
Ensimmäisen kerran jo 1954 viitoitettu Karhunkierros on yksi Suomen suosituimmista vaellusreiteistä. Nyt julkaistu retkeilyopas kuvaa tarkasti Karhunkierroksen eri vaihtoehdot ja kaikki Ruka–Oulanka-alueen päiväreitit. Kirjasta löytyvät reittikuvaukset ja alueen ulkoilukartta samoissa kansissa. Kaikkiaan kirjassa esitellään noin 20 erilaista reittiä. Lisäksi neuvotaan, kuinka pienilläkin poikkeamilla reiteiltä pääsee näkemään muun muassa vesiputouksia, näköaloja ja luolia.

”Karhunkierros on huikea reitti, ja tyystin erilainen kesän ja syksyn eri kuukausina. Lisäksi Oulanka-Ruka-alueella on keskenään hyvin erilaisia päiväreittejä, jotka sopivat mainiosti lapsiperheillekin”, kertoo Jouni Laaksonen, joka ihastui Kuusamoon jälleen uudestaan kirjaa tehdessään.

Kirjan avulla myös oppii, milloin ja minne kannattaa suunnata, jos haluaa nähdä neidonkengän, tikankontin, tummaneidonvaipan tai muita Oulangan kansallispuiston kasviharvinaisuuksia. Luonnonnähtävyyksien lisäksi oppaassa esitellään alueen mielenkiintoiset kulttuurihistorialliset kohteet.

Opas on kierresidottu eli sen selailu retkiolosuhteissa on helpompaa.