fbpx

Uutiset

Retkietiketti näkyväksi Pallas-Yllästunturin ruskaretkeilijöille

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto on Suomen suosituin kansallispuisto. Ruska-aikana tästä viikosta lähtien vapaaehtoiset Retkietiketti-rangerit maastossa ja kansallispuiston pikkuruisen reittituvan päivystäjät levittävät vastuullisen retkeilyn ilosanomaa Ylläksen päässä kansallispuistoa.

Luonnossa on tilaa kaikille. Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa on satoja kilometrejä yhteiskäyttöreittejä, joilla eri tavoin lihasvoimin liikkuvien kohtaamiset sujuvat pääosin hyvin. Jotta ne sujuisivat entistä paremmin, jalkautuu vilkkaille paikoille maastoon ruska-aikana Retkietiketti-rangereita jututtamaan retkeilijöitä ja kertomaan vastuullisesta retkeilykulttuurista – kuka väistää pyöräilijän ja kävelijän kohdatessa, missä kaikkialla kansallispuistossa saa pyöräillä tai missä saa tehdä tulet ja miten retkeilijät itse voivat toimia alueen luontoa ja muita retkeilijöitä kunnioittaen.

Rangerit ovat Humanistisen ammattikorkeakoulun seikkailukasvatuksen opiskelijoita, Tunturi-Lapin osaamiskeskus Lappian luonto- ja eräopiskelijoita sekä Lapin koulutuskeskus Redun tunturiopasopiskelijoita. Rangerit tunnistaa sinisistä Retkietiketti-paidoista, ja he kulkevat vilkkaimmilla reiteillä. Todennäköisimmin heidät löytää Kukastunturin huipulta tai Kesänkijärven laavulle johtavalta reitiltä. Rangerit ovat liikenteessä 2-3.9., 7.9., 11.9., 14.9. ja 17-18.9.

Ylläksen matkailualueella päivystetään myös kansallispuiston uudessa pikkuruisen liikuteltavassa reittituvassa kertomassa puiston retkeilymahdollisuuksista. Myös Reittituvasta voi kysellä reittivinkkejä ja tutustua luonnossa liikkumisen etiketteihin.