fbpx

KotimaaUutiset

Mistä löytyy Vuoden Retkikohde 2016?

Patikointi1
Kuva: Marika Varpenius

Vuoden Retkikohde 2016 -kilpailu käynnistyy ehdokasasettelulla.  Tämän vuoden kilpailun teemana on retkeilyvesistö. Ehdotuksia Suomen parhaaksi retkikohteeksi voivat jättää kaikki retkeilystä ja ulkoilusta kiinnostuneet osoitteessa www.goexpo.fi/vuodenretkikohde. Voittajakohde palkitaan 5 000 euron stipendillä.

Kilpailussa haetaan luontoretkeilyyn sopivaa vesistöä, jossa on tarjolla retkeilypalveluita ympärivuotisesti. Palveluita voivat olla esimerkiksi reitit, rantautumis- ja nuotiopaikat, kanoottien, SUP-lautojen, retkiluistimien ja potkukelkkojen vuokraus, alkeiskurssit, ohjatut melonta- ja kalastusretket sekä varustekuljetukset, majoitus ja ruokailut.

Palkinto annetaan organisaatiolle, joka on edistänyt alueen virkistyskäyttöä tai parantanut retkeilymahdollisuuksia ja -palveluita. Palkittava kohde voi olla muutaman pienen vesistön muodostama alue, jossa on tarjolla yhteisiä palveluita tai suuren vesistöalueen yksi osa, jossa on saatavilla kattavat retkeilypalvelut.

Yksi henkilö voi ehdottaa kilpailuun useampaakin retkikohdetta. Ehdokasasettelu päättyy sunnuntaina 30.11.2015.

Retkeilyalan ammattilaisista koostuva raati valitsee ehdokkaiden joukosta kymmenen finalistia. Kohteiden arvioinnissa raati painottaa retkeilyvesistön palveluita, monipuolisuutta ja viimeaikaisia kehityshankkeita. Kilpailun raatiin kuuluvat retkeilytoimittaja Mikko Lamminpää (raadin puheenjohtaja), viestintä- ja markkinointipäällikkö Panu Könönen (Suomen Latu ry), erikoissuunnittelija Tapani Mikkola (Metsähallitus, Luontopalvelut), vapaaehtoistyön koordinaattori Päivi Anttonen (Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry) ja päätoimittaja Petri Laine (Retki-lehti).

Voittaja valitaan 10 finalistin joukosta yleisöäänestyksellä netissä. Voittajakohde palkitaan Suomen Messusäätiön myöntämällä 5000 euron stipendillä sekä osastolla ensi kevään OutdoorExpo-messuille, jotka järjestetään Messukeskuksessa 4. – 6.3.2016 Helsingissä osana GoExpo-messukokonaisuutta. Voittaja julkistetaan messujen avajaispäivänä.

Palkinto jaetaan nyt jo 12. kerran. Viime vuoden teemana olivat retkeilypalvelut ja tittelin voitti Mäntyharju-Repovesi, jonka palveluista kirjoitetaan seuraavassa Retki-lehdessä eli numerossa 8.