fbpx

Uutiset

Ihmisen luonto

Human Nature on hollantilainen elokuva, jossa vaelletaan Norjasta Suomeen. Näytelty elokuva kertoo ihmisten aiheuttamista paineista ja miten päähenkilö ratkaisee asiat lähtemällä vaelluspolulle.

Sophie haluaa olla yksin. Hän haluaa vapautua arkisen elämän velvollisuuksista ja toisten ihmisten odotuksista, joten hän lähtee yksin 500 kilometrin vaellukselle läpi Pohjois-Norjan Nordkappista Kilpisjärvelle, E1-reittiä pitkin. Vaellus ei ole helppo. Sää, maasto ja oma mieli asettavat esteitä kokemattoman vaeltajan polulle.

Human Nature on näytelty elokuva, jonka tekijät ovat hollantilaisia. Elokuvan pääosaa, Sophieta, näyttelee Jamie Bouwmeester.

Tuloksena on kaunis, hiljainen ja verkkainen elokuva, jossa pohjoisen luonnolla ja Norjan vuorilla on iso osa. Elokuva onkin tehty juuri vaeltajille ja luontoa rakastaville.

Vaelluspoluilla yksin tallustavat tunnistavat elokuvasta monia tuttuja tunteita ja asioita. Kun vaikkapa toivoo viettävänsä yön yksin autiotuvassa ja illalla oven avaakin vähän turhan puhelias rinkankantaja, ja oma rauha on mennyttä.

Elokuvan ohjaaja Bart Schrijver kertoo Retki-lehdelle, että hän oli aiemmin vaeltanut Uudessa-Seelannissa ja Norjassa, samoissa maisemissa missä elokuvakin kuvattiin. Osalla kuvausryhmästä oli jonkin verran kokemusta vuorilla liikkumisesta, osalla ei ollenkaan.

Kuvausryhmän oli tarkoitus vaeltaa koko 500 kilometrin reitti, mutta se osoittautui liian vaikeaksi ja aikaa vieväksi. Osa sa etapeista ajettiinkin autolla. Yhteensä ryhmä käveli noin 300 kilometriä. Vaellusvarusteiden lisäksi heidän piti kantaa kameroita, akkuja ja äänityskalustoa. Matkan varrella oli paikkoja, joissa pystyi latamaan kameroiden akkuja ja ostamaan lisää ruokaa.

Suurin yllätys koettiin Norjassa Reisan kansallispuistossa, lähellä Suomea, kun aamulla ryhmä heräsi syyskuisen lumen peittämään maailmaan. Kuvaussuunnitelmia muutettiin ja lumi saatiin mukaan elokuvaan.

Human Nature -elokuvassa on englanninkielinen tekstitys ja sen voi katsella 9.90 euron maksua vastaan osoitteessa www.thefilmhumannature.com.