fbpx

UutisetVarusteet

Hanwag-testaajat valittu

Kaisa2
Kaisa Yrtti

Vaelluskenkiä valmistava Hanwag etsi Retki-lehden kanssa testaajia kolmelle eri kenkämallille. Valinnat on nyt
tehty ja kaksi testaaja kävi jo Helsingin Yrjönkadun Partioaitassa sovittamassa kenkiä.

Kaisa Yrtti sai Tatra Wide GTX -kengät, joilla hän aikoo kesän aikana retkeillä Kevolla ja Kebnekaisen kivisillä rinteillä.
Hän itse kuvaa jalkojaan näin: ”Korkea holvikaari, leveähkö lesti ja hieman vaivasenluut pilkistää. Vaelluskengistä odotan ehdottomasti kovaa ja tukevaa pohjaa. Vähän järeämmät kengät ovat siis omalle käytölle tärkeät. Myös korkeampi varsi on itselleni paras vaihtoehto kävelymaastojen vuoksi. ”

Partioaitan Petri Pakkanen neuvoi jättämään noin sentin tyhjää kengän kärkeen, jotta varpaat eivät osuisi kenkiin. Hän kertoi myös, että monet suomalaiset luulevat omien jalkojensa olevan leveämpiä kuin ne oikeastaan ovatkaan.

Inu2
Inu Pelli

Inu Pellin Comox GTX  -kengät ovat kevyemmät retkikengät, jotka sopivat hyvin esimerkiksi Nuksioon, jossa Inu työskentelee eräoppaana.
Hän aikoo ulkoiluttaa kenkiä myös Repovedellä, Hetassa ja todennäköisesti viime vuoden tapaan Georgiassakin. Näin Inu kertoo hakemuksessaan: ”Minulla on kapea jalka ja vaikkei vissiin mitään erityistä ongelmaa jaloissa olekaan, on sopivien vaelluskenkien löytäminen ollut haastavaa. Toistaiseksi parhaiten ovat sopineet Vivobarefootin paljasjalkakengät, mutta nepä ei oikein kivikkoisiin ja vuoristoisiin olosuhteisiin käy.”

Hoitosetti

Testaajat saivat mukaansa kenkien hoitopaketin ja Petri Pakkasen asiantuntevat hoito-ohjeet.

Kolmas valittu testaaja saa Brenner Wide -kengät ensi viikolla Tampereen Partioaitassa.

Testaajat raportoivat kenkien toimivuudesta myöhemmin Retki-lehden sivuilla.